Op dit moment zijn we druk bezig met het vernieuwen van de website. Op 8 april gaat de website live. Mocht u tussentijds vragen hebben, kunt u mailen naar: 4en5mei@wageningen.nl.

18/19 september

18/19 SEPTEMBER

18/19 SEPTEMBER

Sinds 2011 haalt Wageningen45 samen met een estafettegroep van Pallas ’67 het Bevrijdingsvuur op in Eindhoven. Ieder jaar viert Eindhoven op 18 september haar bevrijding samen met haar inwoners, verenigingen, partners en genodigden. Tijdens de ceremonie wordt de vlam overgedragen aan de lopers van Pallas ’67, waarna zij direct in vertrekken naar Wageningen.

Tijdens de nachtelijke estafette staan de lopers onderweg stil bij verschillende oorlogsmonumenten. Hier steken zij bij ieder monument een kaars aan ter nagedachtenis aan de gebeurtenissen die er hebben plaatsgevonden.

CEREMONIE

CEREMONIE

Vroeg in de ochtend komen zij aan in Wageningen, waar tijdens een kleine, plechtige ceremonie het vuur van het Vrijheidsvuurmonument (het Bevrijdingsvuur) wordt ververst. Met deze ceremonie wordt het officiële startsein gegeven voor de Nationale Bevrijdingsvuurestafette en het is daarmee tevens de opmaat naar 4 en 5 mei.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief