Verversing Bevrijdingsvuur 19-9

Traditiegetrouw komt in de nacht van 18 op 19 september het bevrijdingsvuur van Bayeux uit Eindhoven naar Wageningen. Lopers van atletiekvereniging Pallas’67 brengen in de nachtelijke estafette de vlam vanaf Eindhoven naar Wageningen om het vuur van het vrijheidsmonument te verversen.

Vanuit Eindhoven vertrekken de lopers van Pallas’67 naar Wageningen. Gedurende deze estafette staan de lopers stil bij verschillende oorlogsmonumenten waar kaarsen worden aangestoken ter nagedachtenis van de gebeurtenissen die er hebben plaatsgevonden.

Bij het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van het Koninkrijk der Nederlanden speelt Wageningen, Stad der Bevrijding, een centrale rol. Voor het gebouw van de Wageningse studentenvereniging Ceres wordt het eeuwig brandende vuur ververst. De bevrijdingsvuurceremonie vindt plaats op woensdag 19 september om 09.00 uur bij het vrijheidsmonument naast het 5 Mei plein. Deze activiteit is vrij toegankelijk.

Met deze ceremonie zijn de inschrijvingen voor de Nationale Bevrijdingsvuurestafette 2019 geopend en daarmee is de opmaat naar het vieren van de verkregen vrijheid op 5 mei officieel van start gegaan.