Bevrijdingsvuurceremonie

BEVRIJDINGSVUURCEREMONIE 2019

BEVRIJDINGSVUURCEREMONIE 2019

Het doel van de bevrijdingsvuurceremonie is de symbolische overgang van herdenken naar vieren. Het centrale thema van dit jaar is “In vrijheid kiezen”. De bevrijdingsvuurceremonie start om 23.25 uur. Met hulp van vrijwilligers is een mooi programma samengesteld. De ceremonie wordt begeleid door twee ceremoniemeesters. Het ‘All For One’koor uit Hull zingt diverse liederen. De rode draad van deze ceremonie is ‘Blik op vrijheid’ waarbij vluchten centraal staat. Twee filmpjes worden vertoond over vluchten, toen en nu. 
Burgemeester Geert van Rumund zal kort voor 24.00 uur een korte speech houden. Vervolgens zingt het koor uit Hull een afsluitend lied. Ondertussen zal veteraan Ray Lord op het 5 Mei plein arriveren, gevolgd door atleten van atletiekvereniging Pallas ’67. Ray Lord heeft het Bevrijdingsvuur bij zich. Hij geeft het aan de burgemeester die de vuurschaal zal aansteken. 

De Harmonie uit Wageningen speelt het Wilhelmus en het vlag hijsen begint. Meteen daarna gaat de Nationale Bevrijdingsvuurestafette van start.

Bevrijdingsvuurceremonie 2019

Wij kunnen geen YouTube video’s tonen als je geen toestemming geeft voor het gebruik van cookies.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief