Op dit moment zijn we druk bezig met het vernieuwen van de website. Op 8 april gaat de website live. Mocht u tussentijds vragen hebben, kunt u mailen naar: 4en5mei@wageningen.nl.

INTERIMOPLOSSING VOOR DIRECTEUR WAGENINGEN45

05 February 2019, 10:19

Rudy de Jager (1966) is vanaf januari 2019 gestart als interim-directeur/coördinator van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945, beter bekend als Wageningen45. Hij volgt tijdelijk Manon Derksen op, die deze zomer afscheid nam.

Na het vertrek van Derksen zijn gemeente Wageningen en Wageningen45 op zoek gegaan naar een opvolger om inhoud te geven aan het herdenken, vieren en agenderen van de bevrijding en vrijheid. Helaas is deze sollicitatieprocedure zonder succes beeindigd.

Het bestuur van Wageningen45 heeft, in goed overleg met de gemeente Wageningen, gekozen voor het benoemen van Rudy de Jager tot interim-directeur/coördinator van Wageningen45. Hiermee zijn deze taken in aanloop naar het Bevrijdingsevenement Wageningen 2019 geborgd. De heer De Jager wordt voor gemiddeld vier dagen per week tot de zomer van 2019 vanuit de gemeente bij de stichting gedetacheerd.

De nieuwe voorzitter van Wageningen45, Toon van Asseldonk, is heel tevreden met deze tijdelijke oplossing. “Als nieuw bestuur zijn we zeer blij dat we dit besluit konden nemen. Na het afronden van de sollicitatieprocedure heeft er spoedoverleg met de gemeente plaatsgevonden om gezamenlijk tot de beste oplossing te komen. De Jager is een zeer ervaren projectleider en heeft vanuit deze rol de samenwerking tussen gemeente en Wageningen45 rond Herdenken, Vieren en Agenderen de afgelopen periode al mede vormgegeven. In goede samenwerking kan hij samen met het team van medewerkers, stagiaires en vele vrijwilligers hier verder aan bouwen”.

Hans Sonnemans heeft de afgelopen maanden de rol van waarnemend directeur vervuld, naast zijn functies als medewerker Herdenken bij Wageningen45 en directeur bij museum ’t Oude Slot’ in Veldhoven. Sinds begin januari richt hij zich volledig op zijn functie als museumdirecteur.

Naar het nieuwsoverzicht