Praktische informatie BVE

PRAKTISCHE INFORMATIE BVE

PRAKTISCHE INFORMATIE BVE

Onderstaand vindt u alle benodigde informatie voor deelname aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette. Mist u informatie, laat dit ons dan weten door een e-mail te sturen naar bevrijdingsvuur@wageningen.nl.

 

LOCATIE AANMELDPUNT

Belmonte Arboretum
Generaal Foulkesweg 94-A, 6703 DS Wageningen

Loopshirts bestellen

Loopshirts bestellen

U kunt vooraf de officiële Bevrijdingsvuurestafette 2019 T-shirts bestellen en op de avond zelf bij het aanmeldpunt afhalen. De uiterlijke besteldatum is 5 april 2019. Bestellingen die daarna binnenkomen, kunnen helaas niet meer in behandeling worden genomen. De t-shirts kunnen besteld worden via bevrijdingsvuur@wageningen.nl. De prijs voor een t-shirt is 15 euro exclusief BTW.

 

Wasfakkels
U kunt bij Wageningen45 wasfakkels bestellen. De uiterlijke besteldatum is 5 april 2019. Bestellingen die daarna binnenkomen, kunnen helaas niet meer in behandeling worden genomen.  Fakkels kunnen besteld worden via bevrijdingsvuur@wageningen.nl. De prijs voor een fakkel is 3 euro exclusief BTW.
Let op: u krijgt één wasfakkel van de organisatie overhandigd bij de start. Deze wasfakkel is inbegrepen en dus gratis.

AANMELDEN

AANMELDEN

Het aanmelden van uw loopgroep kan bij de aanmeldbalie. Hier ontvangt u uw startnummer, uw loopshirts (indien besteld) en uw wasfakkels (indien besteld). U krijgt van ons één wasfakkel gratis overhandigd bij uw start van de estafette, zie voor meer informatie: Wasfakkels.

Vanwege de dodenherdenking is aanmelding pas mogelijk vanaf 20.30 uur.

Verzamelen en omkleden
Op het terrein zijn meerdere (pagode)tenten aanwezig waar uw loopgroep zich kan verzamelen, rustig een kopje koffie of thee kan drinken, foto’s kan maken, andere loopgroepen kan ontmoeten en eventueel wat laatste kleding kan wisselen. Let op: er zijn geen omkleedruimtes aanwezig.

Start / Bevrijdingsvuurceremonie

Om 23.00 uur zal iedereen worden verzocht om zich naar het startpunt bij het 5 Mei plein te begeven (afstand van Belmonte Arboretum – 5 Mei plein is 1,5 km). Om 23.30 uur zal daar de Bevrijdingsvuurceremonie beginnen; het startschot voor de Nationale Bevrijdingsvuurestafette zal om 0.05 uur zijn.

Bij het startpunt zijn toiletten aanwezig.

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

De volgorde van starten is gebaseerd op afstand; de lopers die de langste afstand moeten afleggen, mogen als eerste starten. Als eerste start echter de loopgroep van de gemeente waar de aftrap van de Nationale Bevrijdingsdag is. Dit jaar is dat Almere/Flevoland.

Iedere 20 seconden start een loopgroep om zo de doorloop te bespoedigen. Binnen 45-60 min zijn alle groepen onderweg.

Tijdens deze 20 seconden wordt een een zelfgemaakt filmpje van de loopgroep op het grote scherm vertoont en neemt de groep de fakkel in ontvangst. (Zie voor meer informatie: Filmpje).

 

FILMPJE

Wageningen45 vraagt alle loopgroepen een filmpje van exact 20 seconden te maken met daarin een persoonlijke boodschap van de loopgroep (Waarom meedoen? Welk gevoel bij 4 en 5 mei? Etc.). Dit filmpje wordt afgespeeld tijdens de 20 seconden aan de start op het grote scherm en laat het publiek zien wie de lopers zijn en wat hun motivatie is. Hierdoor ontstaat er naast het voorstellen aan het publiek, een blijvende herinnering aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette 2019. U hoeft geen ondertitels in het filmpje op te nemen, alleen beeld en geluid is voldoende. Wij zorgen ervoor dat het duidelijk is uit welke gemeente u komt.

Tip: benader uw lokale omroep om te helpen bij het maken en/of monteren van het filmpje.

De uiterlijke deadline voor het inleveren van het filmpje is 12 april 2019. Filmpjes die later binnenkomen, kunnen (t/m uiterlijk 30 april) nog wel worden meegenomen, maar de betreffende loopgroep start dan achteraan in de estafette. Filmpjes die na 30 april worden ingeleverd, kunnen niet meer worden meegenomen. De loopgroepen die geen filmpje hebben ingeleverd, krijgen bij de start een blanco scherm.

Het filmpje is aan te leveren via WeTransfer naar e-mailadres: bevrijdingsvuur@wageningen.nl o.v.v. de naam van uw loopgroep.

Meer informatie
Voor meer informatie over deelname aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette kunt u contact opnemen via bevrijdingsvuur@wageningen.nl of op telefoonnummer 0317-492569.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief