PRAKTISCHE INFORMATIE BVE

Praktische informatie BVE

Onderstaand vindt u alle benodigde informatie voor deelname aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette. Mist u informatie, laat dit ons dan weten door een e-mail te sturen naar [email protected]

 

Deelnemen

Voor deelname aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette dient u zich in te schrijven via de onderstaande button.

Locatie voor de deelnemers

Locatie
De Bevrijdingsvuurceremonie vindt plaats op het 5 Mei plein in het centrum van Wageningen. De loopgroepen staan op de Generaal Foulkesweg opgesteld. Voor loopgroepen is de ceremonie te volgen op grote schermen. Alle deelnemende ploegen dienen zich te melden op het universiteitsterrein De Dreijen van de WUR (Wageningen Universiteit en Research center).

Route naar Wageningen
De eerste mogelijkheid is de snelste route. Deze is te vinden via een routeplanner op internet. Loopgroepen kunnen er ook voor kiezen om via de route te komen die de sporters later in de nacht zullen afleggen. Deze route duurt langer, maar groepen hebben wel de mogelijkheid tijdens de rit de belangrijke afslagen en herkenningspunten te zien. Dit kan voordelen hebben voor de terugweg.

Route vanuit Wageningen
Alle loopgroepen vertrekken vanaf het 5 Mei plein door de Bergstraat en vervolgens door de Stationsstraat. De begeleidende bus of auto’s proberen zo snel mogelijk in de buurt van de sporters te komen.

Parkeren

Alle deelnemende groepen melden zich op universiteitsterrein De Dreijen in Wageningen. Ter plekke zijn er verkeersregelaars aanwezig die u verder zullen begeleiden. Op het terrein is er één centrale ingang voor vervoersmiddelen. Overige ingangspunten naar het terrein zijn afgesloten in verband met de veiligheid. Kleine voertuigen zoals personenauto’s en personenbusjes tot 9 personen kunnen parkeren rond het universiteitsterrein. Grotere bussen en touringcars kunnen de deelnemers laten uitstappen op het universiteitsterrein en doorrijden naar de Generaal Foulkesweg alwaar de touringcars kunnen blijven staan tot dat de loopgroepen weer terug komen met het vuur.

Aanmelden

Aanmelden op 4 mei
Loopgroepen worden vanaf 22.00 uur in Wageningen verwacht. De ceremonie op het 5 Mei Plein begint om 23.20 uur en is voor lopers op grote schermen te volgen op de Generaal Foulkesweg. Om de ceremonie te kunnen volgen dienen loopgroepen zich op tijd te melden. De contactpersoon van de groep dient zich aan te melden in de grote tent op het universiteitsterrein. De contactpersoon ontvangt een aanmeldkaart met het fuiknummer en het nummer van de groep. De afstand van de loopgroep is bepalend voor de aanmeldtijd van de loopgroep.

Fuiken
Na het aanmelden op universiteitsterrein De Dreijen lopen de loopgroepen via de Dreijenlaan en Aboretumlaan naar de Generaal Foulkesweg. De fuikwachters zullen het fuik- en kaartnummer controleren en aanwijzen waar de groepen zich moeten opstellen.
In de 1ste fuik stellen de startprovincie en de overige provinciale Bevrijdingsfestivals op, in de 2de fuik de verre afstanden en in de 3de fuik de korte afstanden. Onder de verre afstanden vallen de gemeenten die meer dan 100 km af gaan leggen.

Informatie

Voorzieningen
Bij het aanmeldpunt bevindt zich een koffie en thee stand waar u op eigen kosten een kop koffie of thee kunt nuttigen.

Meer informatie
Voor meer informatie over deelname aan de Nationale Bevrijdingsvuurestafette verwijzen wij graag naar de handleiding voor deelnemers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief